Hoe ziet jouw assessment of keuring eruit?
Meer over de instrumenten, werkwijze en procedures voor kandidaten.
Waarschijnlijk ben je op onze site gekomen omdat je binnenkort een assessment of psychologische keuring gaat doen voor werk in de Vervoers- en Veiligheidsbranche. Hieronder vertellen we je wat dat inhoudt, hoe je je kunt voorbereiden en wat je kunt verwachten.

Waarom een assessment?

Een assessment is bedoeld om een beeld van jou te krijgen; wat zijn je kwaliteiten, waar liggen je interesses en wat zijn je valkuilen? We willen hiermee kijken of jij bij de functie past maar ook of de functie wel bij jou past!

Waarom een psychologische keuring?

Voor sommige functies gelden wettelijke veiligheidseisen. Met een psychologische keuring wordt gekeken of je aan deze veiligheidseisen voor de beoogde functie voldoet.

Voorafgaand aan de testdag

Wanneer je bij ons staat ingepland voor een assessment of een psychologische keuring krijg je een persoonlijk online dossier. Hierin vind je alle informatie over de onderdelen die je gaat doorlopen en hoe jij je kunt voorbereiden. Sommige onderdelen vragen we je alvast thuis te maken. We raden je dan ook aan dit dossier goed door te nemen voorafgaand aan de assessmentdag.

Hoe kun je je voorbereiden?

In jouw persoonlijke dossier vind je bij elk onderdeel informatie over hoe je je daar op kunt voorbereiden. We adviseren je om dat goed te bekijken. Een goede voorbereiding kan je zeker helpen.

Ook kan je thuis alvast oefenen voor sommige onderdelen. Door een goede voorbereiding voel je je zekerder en minder nerveus.

Blijf wel zoveel mogelijk jezelf tijdens de testdag. We leren je graag kennen zoals je bent.

Op oefenassessment.nl vind je oefeningen en tips bij het voorbereiden.

De resultaten en terugkoppeling

De resultaten van jouw assessment of keuring worden geïnterpreteerd door de psycholoog en verwerkt in een online presentatiepagina. De eindpresentatie vind je terug in jouw persoonlijke online dossier. Je krijgt eerst de gelegenheid zelf de presentatie door te nemen.

Alleen wanneer jij toestemming geeft, sturen we de presentatie door naar de opdrachtgever. Heb je vragen over de eindpresentatie, of ben je het niet eens met de uitslag, neem dan eerst contact met ons op voordat je toestemming geeft.

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Het antwoord vind je waarschijnlijk al hier.

Jouw testlocatie?

Er zijn verschillende testlocaties. In de uitnodiging die je hebt gekregen voor de testdag staat vermeld waar je moet zijn.